Menukaart

Gelieve níet van déze kaart te kiezen t.b.v. gezel-schappen vanaf 10 personen !  Daarvoor wordt na reservering een "keuze-lijst" toegestuurd.

Bourgondisch- en eenvoudig eten in gezellige sfeer , schreef onze "Limburger" (krant) eens.

We schenken daarbij een verzorgd drankje en draaien een lekker muziekje.

P.s.  :  Onze menukaart is helaas niet geheel vertaalbaar.

  

  

Lekker als voorafje:


Olieve-miks    € 4,25  /  € 6,25   (klein of groter)
een mix van olijven, pepertjes en knoflook

Maïs-Kölfke    € 3,95
'n langzaam gegrild Maïs-kolfje , ingesmeerd met Jolanda's vermaarde kruidenboter


Onze specialiteiten:


We serveren nu alweer méér dan 12 jaar "RÖBBE" (=Spare-Ribs) en "SATTÉE" (=Saté) met veel succes ! Met een goede kwaliteit vlees, grilkunst op lavastenen en top-secret recepten uit het verre Indonesië voor de marinades en sausjes en last-but-not-least de liefde voor ons mooie vak... men kent ons in de wijde omgeving van Roermond, zelfs tot in tal van buitenlanden !

Verkes-Röbbe (van Varkens natuurlijk)    € 18,50
een "Spare-Rib" met gemengde salade en ons welbekende "gekruide Faubourg-Frieten".

Als deze portie zelfs onvoldoende mocht zijn , kunnen de "Röbbe" kunnen worden nabesteld voor € 11,50 per "Röb" !

Sattée (van VerkesHaas)    € 15,95
een portie Saté van Varkenshaas van 3 stokjes met eveneens de gemengde salade en de "Faubourg-friet".  Ieder stokje extra kost € 2,95 meer !

Twiefel-Miks    € 18,25 ... ons bekende topgerecht.

Omdat veel klanten in het verleden ernstig "twijfelden" tussen "Röbbe" en "Sattée", is een combinatie ontstaan die is uitgegroeid tot ons meest verkochte gerecht: een 1/2 Röb

en 2 stokjes Sattée met natuurlijk alles d'r op en d'r aan.

Ook hierbij kan weer worden nabesteld:
 

1/2 Röb    € 5,75
een hele Röb    € 11,50
Sattée per stokje    € 2,95

  

  

"Iets te snoepen" om de eerste honger te stillen:


Knöppele-mik    € 3,75 (per mandje)

vers afgebakken Stokbrood met Kruidenboter

Sjpaanse Mik    € 3,95 (per mandje)
Stokbrood met Tappenade van Tomaten en Olijven

Mik-Miks    € 4,25 (per mandje)
een combinatie van de voorgaande 2

  

  

Koude en warme voorgerechte óf gewoon iets "voor de kleine honger":


Roer-Sjlaaj    € 9,75
als een "Salade Niçoise" met Tonijn, Garnalen en Ansjovis

Karpatsjo    € 11,75
dun gesneden "Wagyu" (Japans Rund) op traditionele wijze geserveerd

Gernale (5) oet de aove    € 12,75
onze bekende "Scampi-staarten" in Jolanda's kruidenboter

Kwekkerte-batse (5)    € 12,95
heerlijk zacht gebakken Kikkerbillen in Knoflookroomsaus

Geite-Keeskes op sjlaaj   € 11,50
gewikkeld in Ghanda-ham en kort om-en-om gebakken , op salade


Lekkere soep volgens ouderwetse recepten:


Bäök-soep    € 5,50
Uiensoep als in Italië, met brood en kaas erin

"Rooj" Soep    € 5,95
licht pittig en lekker, "van Sjaak", met Kalkoen en Taugé


Vleesgerechten van onze Brabantse "Huijs"-slager:


Toskaans Verkske    € 16,75
gevulde Varkens-oester met Kruidenboter

Bieflap    € 17,75
een goed gegrilde Kogelbiefstuk van Nederlandse runderen

Vleismiks    € 16,95
een "Mixed Grill" van 3 lapjes, tw. Rund, Varken en Kalkoen

'n Wildj Koppel    € 17,95
2 medaillons Kangeroe en Springbok (2x een ons) met Rode-Wijn-saus

Mini-Beinhemkes    € 20,75
2 hammetjes van een wild zwijn op Limburgse mosterdsaus

SjpeenVerke-Korteletjes   € 21,50

SpeenVarken-Coteletjes met Rode-Wijn-saus

Vlaams Sjtoof-pötje     € 15,25

langzaam gegaard Rundsvlees met ingrediënten , afgeblust met Belgisch Donker-Bier 

 

Lams-sjpieze (2)    € 19,75
stukjes malse Lamsbout op z'n Grieks met Tzatziki

Sieguiner-Hoon    € 15,50
2 gemarineerde Kipfilets met Zigeunersaus

Indies Kuuke    € 15,25
de tegenhanger van onze VarkensHaas-Saté , maar dan van "Kip-Filet"

Oosteriekse Sjnietsel    € 14,25
evt. met een sausje naar eigen keus

Geef bij vleesgerechte aub aan hoe u deze gegrild wilt hebben en (als er niets bij vermeld staat) welke saus of garnituur gewenst is.

Sauzen: peper - rode wijn - zigeuner - champignonroom
Overige mogelijkheden: kruidenboter - gebakken champignons en/of gebakken uitjes
(voor deze garnituren vragen we een kleine bijdrage)

  

  

Voor de liefhebbers van "waterbeesten":


Tongflanke    € 18,95
Zeetong-filées, zacht gebakken in Jolanda's Kruidenboter

Vèssjtek    € 19,25
spies van Zalm en Botervis met een romig vissausje

 

Tieger-Gernale   € 19,95

Body-peeled Gamba's met Oosterse saus en héél véél Knoflook

  

  

Lekker fris en licht: "konijnenvoer" met iets lekkers erbij:


Roer-sjlaaj    € 13,95
koude maaltijd-salade met Tonijn , Garnalen , Ansjovis en Cocktailsaus

Hoonder-sjlaaj    € 15,95
maaltijd-salade met gebakken stukjes gekruide Kipfilet

Gernale-sjlaaj    € 19,75
maaltijd-salade met 7 in kruidenboter gebakken "Scampi-staarten"

Voor wie noch vlees noch vis (wil) eten:


Faubourg-Salade   € 14,50

Verse gemengde Sla aangevuld met gegrilde Paprika , gebakken Champignons ,

Fêta , Olijven en Faubourg-Frieten

Wanneer er nog 'n gaatje over is ...:

'n Bleik Vrouwmes   € 4,95

Ofwel "Dame Blanche" : Vanille-ijs met (warme) Chocolade-saus en Slagroom

Crême Brulée   € 6,75     (indíen gemaakt c.q. voorradig ?!)

Lauwwarm Custard-puddinkje met gebrande Suiker op

IJs met warme Kersen en Slagroom   € 5,95

Wanneer ('s-zomers) voorradig ?!

 

Faubourg-Koffie     € 7,25

Een eígen brouwsel van 2 maten Likeuren (Frangelico & Bailey's) , 'n scheut Calvados , 'n bolletje Roomijs , aangevuld met Koffie en Slagroom in een koffieglas met een Chocolade Truffeltje

 

... en natuurlijk allerhande Koffie's naar wens met dranken bij of in !